Back

Razlike više grupa entiteta

vise grupa

Kurs obrađuje osnovne metode za testiranje razlike između više nezavisnih ili zavisnih grupa entiteta, na različitim vrstama podataka. U odvojenim sekcijam grupisane su lekcije vezane za testiranje razlike nezavisnih i zavisnih grupa entiteta.

U prvom delu lekcije date su osnove logike pristupa određenoj metodi analize razlike između 2 i više grupa entiteta. Na kraju lekcije je video prezentacija primene odgovarajuće metode u programu SPSS. Priloženi su i korišćeni podaci za vežbanje.

Za uspešno praćenje ovih lekcija neophodno je predznanje iz deskriptive statistike, osnovnih koncepata statističke analize podataka i delom poznavanje metoda za testiranje razlike između dve grupe entiteta. Ako nemate takva predznanja, preporučljivo je prvo da pogledate kurseve iz ovih oblasti koje možete naći na PiStatistics sajtu.

Karakteristike kursa

 • Lekcije 8
 • Testova 0
 • Trajanje Lifetime access
 • Težinski nivo Intermediate
 • Language Srpski
 • Studenti 0
 • Procene Da

  2 komentara

 1. Gojko Škundrić
  26.09.2020

  Sajt koji je pred nama, na veoma jednostavan način mi je pomogao da u veoma kratkom vremenskom roku savladam osnovnu obuku za rad u SPSS programu i osnovne metode za statističku obradu i analizu podataka. Preporučujem ga svima koji žele da unaprede svoje znanje u ovoj oblasti.

 2. Velimir
  28.06.2020

  Postovane kolege, imam potrebu da sa Vama podelim moje iskustvo u korišćenju sajta za učenje različitih ststističkih metoda. Pre gledanja videa pročitajte teoriski deo, istu lekciju pogledajte više puta i obavezno sami ponovite sve postupke u matricama koje su ostavljene za vežbanje ali i u svojim matricama koje imate – to je najlakši način da zapamtite sve neophodne korake i da se učite interpretaciji dobijenih rezultata. Srećno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)