Back

Linearna regresiona analiza

regresija

Linearna regresiona analiza je jedan od najčešće korišćenih modela u analizi relacija kontinuiranih varijabli. U ovom kursu obrađene su teorijske osnove generalnog linearnog modela, jednostavne linarne regresione analize i višestruke regresione analize. Svaka analiza ilustrovana je video prezentacijom primene u programu SPSS na realnim podacima.

U uvodnoj lekciji je dat teorijski osnov za ovu analizu kroz objašnjenje osnova gneralnog linearnog modela. Obuhvaćena je praktična primena metoda jednostavne linearne regesije, višestruke regresione analize i stepenaste regresiona analiza. 

Za uspešno praćenje ovog kursa neophodno je poznavanje logike i praktične primene korelacije, pre svega Pirsonovog koeficijenta korelacije i multiple korelacije. Ukoliko niste savladali osnove korelativnih veza varijabli, preporučujemo besplatni kurs Korelacije kao uvod u ovladavanje linearnom regresionom analizom.

Karakteristike kursa

 • Lekcije 4
 • Testova 0
 • Trajanje Lifetime access
 • Težinski nivo Intermediate
 • Language Srpski
 • Studenti 0
 • Procene Da

  3 komentara

 1. Velimir
  28.06.2020

  Apsolutno se slažem sa gore navedenim komentarom. Sve je na jednom mestu, i pored shvatanja i razumevanja regresione analize, kao i ostalih statističkih metoda, sasvim sam siguran da je ovo vid učenja koji će svima uštedeti puno vremena i razjasniti sve nedoumice! Srećno!

 2. User Avatar
  Nenad Selaković
  14.06.2020

  Savrsen nacin da se razume i primeni SPSS program u istrazivackim nacrtima. Jasno i koncizno objasnjena regresiona analiza koja se cesto koristi u obradi podataka u oblasti sporta, psihologije i drugim naukama. Odlican nacin da se vezba interpretacija dobijenih rezultata kroz prakticne primere. Sjajno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)